Jij bent geld

Geld. Laat ik eens schrijven over geld, dat is nog niet zoveel gedaan… ūüėȬ†

Geld. Je hebt het of je hebt het niet.

Je bent het of je bent het niet?

Het is natuurlijk een leugen dat er nog niet zoveel over geld geschreven is. Er is en wordt heel veel geschreven over geld.

Over de praktische zaken: “hoe kun je het het beste beleggen”, “hoe houd je een huishoudboekje bij” tot de meer spirituele kant van geld: “hoe gebruik ik de wet van aantrekkingskracht om meer geld te verkrijgen”, of “hoe kun je leven zonder geld?”

De meeste boeken en workshops geven je tips en trucs die in sommige gevallen best werken, of een tijdje werken. In de trant van waar je je geld het beste kunt beleggen of hoe je van geld je vriend kunt maken.

Deze tips en trucs houden je allemaal afgescheiden van geld.

Jij bent hier en geld is daar. Geld is hier en jij bent daar…

Die tips en trucs komen jou vertellen dat je iets of iemand anders nodig hebt om jou te leren hoe je met geld omgaat of hoe je kunt bewerkstelligen dat geld net zoiets als je vriend wordt.

Zo cre√ęer je afstand tot geld en van geld naar jou.

Je moet dit of dat doen, anders dan…

Als geld niet je vriend is, dan is geld niet aardig voor je.

Als je daar en daar niet investeert dan groeit je hoeveelheid geld niet.

Het zijn tips en trucs voor mensen.

Als jij een mens bent, dan werken deze tips en trucs voor jou (of niet) en tegen de tijd dat ze niet meer werken voor je, dan kies je de volgende tip, investering, spirituele cursus.

Maar als jij, ja jij die dit leest… als jij weet dat je eigenlijk een oneindig wezen bent met een tijdelijke menselijke vorm, en je merkt dat al die bovenstaande tips en trucs niet echt werken voor jou lees dan nog even verder.

Geld is niet iets dat ‘buiten’ jou bestaat.

Alles is energie. Je handen zijn energie, de computer of mobiel waarop je dit leest is energie, de zon die opgaat is energie, de wereld is energie, geld is energie.

Als oneindig wezen ben je al die energie√ęn. Allemaal. De ene energie denk je beter te kennen in je menselijke gedaante dan de andere energie, maar in principe ‘ken’ je ze, ben je ze allemaal.

Op het moment dat je je bewust wordt dat je denkt dat je van een bepaalde energie tekort komt, zou het dan kunnen zijn dat je die energie om wat voor reden dan ook buiten je gewaarwordingsveld hebt gezet?

Zo een energie kan geld zijn.

Oh wacht. Betekent dat, dat ik al geld ben? BEN ik geld?

Ja.

Geld is niet iets buiten jou. Geld is niet van een andere planeet. Geld hoef je niet tot ‘je vriend’ te maken. Je hoeft geen moeite te doen om geld in je leven te krijgen. Jij bent geld. Geld is jou.

Natuurlijk is geld je vriend. Natuurlijk kun je het gebruiken als je tips van een pro in het veld krijgt waar je het beste kunt beleggen. Soms is het handig om een huishoudboekje of boekhouding bij te houden waar je geld heen gaat, zodat je meer bewustzijn krijgt van hoe je ermee omgaat. Je kunt met al die tips en trucs je voordeel doen.

Want juist als je weet, je totaal weet, als je WEET dat je geld bent, heeft geld geen geheimen meer voor je. Je kunt geld voor jou laten werken, in plaats dat jij voor geld werkt.

Stel je even voor dat jij geld bent. Doe je ogen even bijna dicht, zodat je dit nog net kunt lezen en laat je even vallen in die werkelijkheid waar je geld al bent… dan is het een kwestie van vragen stellen, dan is het een kwestie van weten Wat Waar en Wanneer je kunt doen om geld te verkrijgen. Je bent die energie al, je kunt ermee communiceren, je weet die energie. Je weet. Vanuit dat weten de dingen doen waar jij je toe ge√Įnspireerd voelt, dat brengt meer geld in jouw leven. Meer heb je niet nodig.¬†

Er zijn een aantal andere ingredi√ęnten die behulpzaam zijn bij het samenstellen van een heerlijke grote geldtaart. Dat is Creativiteit. Dat is Kracht. Dat is Beheersing. En natuurlijk een snufje Bewustzijn, dat is de slagroom op je taart! En neem dat snufje met een korreltje zout…

Wacht even? Heb ik ook nog creativiteit en kracht en beheersing nodig? Dat heb je er net niet bij verteld!

Nee, dat klopt. Ik dacht, ik breng eerst maar eens in je bewustzijn dat je geld al bent. En weet je wat het leuke is:

 

Je bent ook al Kracht.

Je bent ook al Creativiteit.

Je bent ook al Beheersing.

 

Fijn he? Daar hoef je niets voor te doen. Je hoeft er niet voor naar school, je hoeft er geen boek voor te lezen en je hoeft er geen workshop voor te volgen.

Jij BENT kracht.

Jij BENT creativiteit.

Jij BENT beheersing.

Jij BENT bewustzijn.

Jij BENT geld.

 

Dus zeg nog even voor jezelf, hardop als je durft…

(en zeg het op die manier zodat je het kunt voelen/ervaren/weten, proef het als het ware, verbind je er   -weer-  mee):

IK BEN CREATIVITEIT

IK BEN BEHEERSING

IK BEN KRACHT

IK BEN BEWUSTZIJN

IK BEN GELD

Nog één keertje:

ik ben geld ik ben bewustzijn ik ben kracht ik ben beheersing ik ben creativiteit ik ben bewustzijn ik ben geld ik ben creativiteit ik ben beheersing ik ben kracht ik ben geld ik ben bewustzijn ik ben beheersing

 

Hmmmmmmmm. Hoe voelt dat? Zo licht als appeltaart ruikt… ¬†Een geldtaart stinkt niet! Een geldtaart met een snufje bewustzijn en een korreltje zout ruikt wonderbaarlijk lekker! Het ruikt naar meer!

Gefeliciteerd. Je hebt net een geldtaart gebakken. Geniet ervan!

Hoeveel geld kun jij zijn vandaag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *